Specialoptik

Man kan göra mycket med optik i glasögon. Vanliga glasögon som du kan köpa hos en vanlig optiker använder sig bara av en lite del av alla de möjligheter som finns.

Det finns många sätt man kan anpassa optik för att det ska fungera i olika situation som t ex bilkörning på natten, för sport, för bilprovare, för pianister, för personer som behöver extremt bra kontrast, för elektriker… Listan kan göras oändligt lång, och det är egentligen bara fantasin och kreativiteten som sätter gränser.

Dessutom så krävs det lite mer av optik om du har stora korrektionsbehov. Har du höga styrkor kan optiken ge effekter som måste hanteras på rätt sätt. 

När det handlar om optik som ligger på gränsen till vad som är vanligt, eller t o m långt ifrån vad som är vanligt, så måste man hålla tungan rätt i mun för att det ska fungera. Om du t ex har stor skillnad mellan styrkan i höger och vänster i dina glasögon, så bör man undersöka om det kan ge problem för dig. Om du har ett arbete som kräver att du ska se på nära håll, så bör man fundera på var i glasögonen du tittar när du arbetar (det är t ex skillnad på hur man använder glasögonen om man jobbar på ett bygge eller om man jobbar på ett kontor).

De möjligheter som optik ger, men även de eventuella problem som man måste ta hänsyn till, är egentligen det som det handlar om. Det är detta som vi specialistoptiker inom specialoptik har lärt oss extra mycket av. 
Vet du med dig att du är ett ”knivigt fall” vad det gäller glasögon, eller om du har speciella önskemål vad det gäller dina glasögon, så är det en bra idé att kontakta en optiker med fokus på specialoptik. Även att ha tillgång till en leverantör som kan tillhandahålla optik utöver det vanliga är av stor vikt.

Du är välkommen att kontakt någon av oss om du vill ha hjälp eller om du har några frågor. Kontaktinformation hittar du på sidan Hitta en specialistoptiker >