Kontaktlinser

Det finns stora möjligheter att korrigera de allra flesta synfel med kontaktlinser. Vissa ögon kräver kanske lite mer tid för tillpassning för att hitta rätt lins men de flesta kan ha kontaktlinser. För vissa kan kontaktlinser till och med ge en bättre synkvalitet än glasögon.

Stabila | Corneala och sklerala

Sklerala linser vilar på ögonvitan och bildar en kupol över hornhinnan vilket ger många fördelar, både när det gäller komfort och synkvalitet. Corneala är det som ibland kallas hårda linser. Dagens stabila linser är både behagliga och skapar god synskärpa.

Mjuka linser

Mjuka kontaktlinser är ett populärt alternativ till glasögon för korrigering av synfel. De är tillverkade av mjukt och flexibelt material som gör dem bekväma att bära. Mjuka kontaktlinser kan användas för att korrigera närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Nattlinser

Nattlinser är specialdesignade kontaktlinser som används under natten för att korrigera synfel. Dessa linser omformar hornhinnan medan du sover, vilket ger en tillfällig synförbättring under dagen utan att du behöver använda linser eller glasögon. 

Färgade linser

Färgade kontaktlinser kan behövas av olika skäl men oftast är det en estetisk fråga. Många väljer det som en snygg detalj i utseendet eller för att återställa ögonens färg efter en sjukdom.