Sklerala linser räddade idrottskarriären

“Nu ser Gabby Chaves till och med bättre än 1.0 på båda ögonen och har en obegränsad IndyCar-licens igen.”

Efter att ha blivit utsedd till Årets Rookie 2015, drabbades den colombiansk-amerikanske IndyCarföraren Gabby Chaves av keratoconus, vilket ledde till att hans licens begränsades vid förarnas årliga syntest. Han försökte få körningen att fungera med hjälp av mjuka kontaktlinser och glasögon, men inget av det kändes bekvämt. Och trots linser och glasögon höll han på att förlora sin licens vid syntestet året därpå.

När ögonläkaren från IndyCar uttryckte sin oro över situationen tog Chaves saken i egna händer. Han sökte upp en ögonläkare som utförde Corneal Cross Linking och ordinerade honom Onefit-linser. Nu ser Gabby Chaves till och med bättre än 1.0 på båda ögonen och har en obegränsad IndyCar-licens igen.

– Idag öppnade träningssäsongen och för första gången sedan mina synproblem uppstod behövde jag inte tänka på min syn utan kunde koncentrera mig på min körning.
Och Jean Blanchard, upphovsmannen bakom Onefit är inte förvånad. – Vi designade Onefit sklerallinser för att skapa en rad förbättringar på kontaktlinsområdet – många av dem gör Onefit till det perfekta valet för idrottare och aktiva personer som Gabby Chaves.

Relaterade inlägg